28 kesäkuuta 2024

Arvokiinteistön lippojen kunnostus

Kluuvikatu 3:n kiinteistö Helsingin keskustassa on valmistunut vuonna 1930. Kyseessä on arvokiinteistö, joka on kulttuurihistoriallisesti erittäin arvokas kokonaisuus. Kiinteistöllä on myös huomattava kaupunkimaisemallinen arvo. Tunsimmekin suurta ylpeyttä saadessamme tämän monen tunteman lipan kunnostustyön tehtäväksemme.

Fazun lippa

Erityistä huomiota oli kiinnitettävä kiinteistön käyttäjien ja ohikulkijoiden turvallisuuteen. Työalueet täytyi rajata siten, että tahallinen tai tahaton kulku työalueille oli estetty. Kulku- ja pelastusteiden tuli olla avoinna koko rakennustyön ajan. Toinen kahvilan sisäänkäynneistä oli pidettävä koko ajan käytössä.

telineet
Telineet asennettiin maaliskuun alussa.

lipat
Maaliskuussa saatiin lippojen pikipurut suoritettua, sekä maalis-huhtikuussa lippojen kaatovalujen (Ardex A 38 Mix laasti) työt tehtyä. Laastin lämmitykseen käytettiin routamattoja.

sisäpuolen kotelot
Hormien piikkaustöiden takia jouduttiin koteloimaan osa sisäpuolen tiloista. Hormeihin tehtiin putket vedenpoistoa ja kaivojen saattolämmitystä varten. Työt tehtiin iltaisin hormi kerralla, näin saatiin aiheutettua mahdollisimman vähän haittaa kahvilan työntekijöille ja asiakkaille.

lipat valmiit
Alalippojen kermit (alushuopa Katepal K-MS 170/4000) ja pinnoitteet (bitumihuopa Katepal K-PS 170/5000) asennettiin maaliskuun puolivälissä. Ylälippa valmistui huhtikuun puolella, ja hienon loppusilauksen antoivat kuparista valmistetut reuna- ja ikkunapellit.
Huhtikuun puolella päästiin ikkunapalkkien kimppuun. Piikkaustyöt tehtiin aina iltaisin, jotta aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa kiinteistön käyttäjille.

valmis
Telineet saatiin purettua vielä huhtikuun puolella, näin saatiin kahvilan terassi auki sopivasti Vapun juhlintaa varten. Sisätiloissa työtä jatkettiin vielä viikko toisen hormin kanssa.

Urakkasopimus tehtiin YSE 1998 mukaisesti tilaajan Westinvest K3 Oy:n kanssa, jota edustaa Newsec Property Asset Management Finland Oy. Toteutussuunnittelusta ja valvonnasta vastasi Planera Oy.

Ei työt tähän lopu, vielä odotellaan päätöstä Museovirastolta valojen uusimisesta.


Tuotteet:
Nordic Copper, fosforilla deoksidoitu kupari (DHP-Copper)
ARDEX A 46 ja A 950 korjausmassat
ARDEX A 18 Tartuntalaasti
ARDEX A 38 MIX kuivabetoni
illbruck, SP520 saumausmassa
PENOSIL Fire Rated Gunfoam B1 187, palonkestävä polyuretaanivaahto
Katepal, aluskermi K-MS 170/4000 ja pintakermi K-PS 170/5000
Tikkurila, Luja 7 A pintamaali (väri F485)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, haluan antaa kommentin.