09 elokuuta 2022

Kotimainen käyttövalmis vesiliukoinen homeenesto- ja pesuliuos Novitrol® 483 A-Kumppaneilta!

👉 Kysymyksiä ja vastauksia:
- Voiko päälle maalata? Kyllä voi kaikenlaisilla maaleilla. Novitrol sopii hyvin homeisten/levää kasvavien julkisivujen "homepesuun". Pestään eikä huuhdella pintaa pesun jälkeen. Lopputulos vain paranee ajan kanssa, kun homeet sekä levät kuolevat ja varisevat pinnalta alas pikku hiljaa. Pesussa kannatta pesuväline aina välillä huuhdella puhtaalla vedellä ja kastella vasta sitten Novitroliiin. Muuten pesuun käytettävä Novitrol likaantuu turhan nopeasti. Myös uudet, helposti homehtuvat maalipinnat voidaan homesuojata käyttämällä Novitrolia, levitys ruiskulla (käytettävä silmä- ja hengityssuojaimia) tai maalaustelalla. 
Varoaika? Novitrolin käytössä ei ole varoaikaa, jos levitys tapahtuu muulla tavalla kuin ruiskuttamalla/sumuttamalla. Jos ruiskutetaan/sumutetaan, pitää käyttää raitisilmanaamaria tai naamaria, jossa on hiukkassuodatin sekä aktiivihiilisuodatin. 
- Voiko saunan puupinnat pestä Novitrolilla ja kuinka nopeasti saunan voi sitten lämmittää ja lauteilla istua? Olen suositellut, ettei saunassa käytetä Novitrolia metriä korkeammalla, jos on kuumaa. Lämmittää ja istua voi, kun on kuivunut. Kuivuu lämpöisessä saunassa nopeasti.
- Onko jotain ainetta jota voisi esimerkiksi ruiskuttaa tai sivellä saunatiloihin, joka poistaisi homeen? Saunassa on betonilattia, niin voiko betoniin myös tulla home kysymykseen? Puupinnat lattiasta 1 metrin korkeudelle asti voitte pyyhkiä märällä sienellä, siveltimellä, maalaustelalla yms. Eli samalla kertaa pinta tulee pyyhittyä puhtaaksi sekä desinfioiduksi. Betonilattian voitte myös ihan pestä ja käyttää Novitrolia valmiin pesuaineliuoksen tapaan. Lattia tulee pestyä ja homesuojattua yhdellä toimenpiteellä.
- Voinko käsitellä hirsipinnat NOVITROL 483 homeenestoaineella jos tarkoituksena on myöhemmin käsitellä seinät Trämax lipeäpohjaisella puunvalkaisuaineella? Kyllä, voit käsitellä Novitrolilla ennen lipeäpohjaisen valkaisuaineen käyttöä.
- Soveltuuko siis päiväkodin homeisten puukalusteiden pesuun ja niiden uudelleen käyttöön, pitääkö huuhdella? Kyllä. Jos puukalusteet ovat homehtuneet, Novitrolia voidaan käyttää kalusteiden puhdistamiseen ja desinfiointiin. Pinnat, jotka voivat joutua kosketukseen ihon kanssa olisi hyvä pyyhkiä vielä kostealla liinalla.
Toinen mahdollisuus on, että tällaiset pinnat puhdistetaan/käsitellään vedellä 50:50 laimennetulla Novitrolilla tai vieläkin laimeammalla: 1 osa Novitrolia sekoitettuna 4 osaan vettä.
- Voiko Novitrolia käyttää muovimatoille? Kyllä voi, itsekin pesen kotona muovimatot ja oikeastaan kaikki muutkin pinnat Novitrolilla.
- Sopiiko vanhalle tiilikatolle kun isoimmat sammaleet raapii ensin pois? Mietin että tuhoisko tuo ne juuret kattotiilen sisältäkin ettei tarvis joka vuosi putsailla. Novitrol toimii hyvin tiilikatoilla. Estää pitkään sammaleen, jäkälän ja levien kasvua. Tarve uudelle käsittelylle voi olla tarpeen 2 - 4 vuoden kuluttua.
- Kuinka kauan Novitrol on ollut markkinoilla? Novitrol on ollut markkinoilla noin 25 vuotta ja yhtä kauan RTV:n ohjelmassa. Tuolta ajalta ei Novitrolista ole tullut yhtään reklamaatiota !!!
- Tehdäänkö raaka-aine Suomessa? Raaka-aine tulee ulkomailta. Tehoaine kulkee lääkevalmisteissa nimellä bentsalkonkloridi. Eli tehoaine on sama kuin mm. monissa tulehduksia hoitavissa tipoissa.

- Muista käytöistä vielä roska-astioiden pesuja ja desinfiointi. Novitrolia voi olla hyvä jättää vähän muovisen roska-astian pohjalle estämään bakteerikasvua ja pahan hajun muodostumista.

- Missä voi käyttää? Novitrol käy aina, kun joku haisee tai homehtuu. Koskee tietysti lähinnä rakennuksia, veneitä ...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, haluan antaa kommentin.