29 syyskuuta 2020

Bjursin Sepän paja, aitta ja saunan purku

Bjursin navettarakennuksen remonttiurakan jälkeen työt jatkuivat kauniissa Inkoon Orslandet-saaressa.


Sepän pajan katto purettiin asbestityönä, lahot laudat purettiin pois sekä rakennuksen ympäriltä raivattiin kasvustoa, että pystyttiin työskentelemään. Uusi piippu muurattiin ja peltikatto uusittiin. Huonokuntoinen ulkoverhoilu purettiin ja uusittiin, seinät maalattiin Punamultamaalilla. Ikkunoiden pokat uusittiin ja maalattiin valkoisella pellavaöljymaalilla. Ikkunan pielet, nurkkalaudat ja otsalaudat maalattiin valkoisiksi. Ovet maalattiin ruskealla pellavaöljymaalilla ja metalliosat mustalla panssarimaalilla.

Kaikki sisällä olevat metalliosat ja sepän työkalut kerättiin talteen, sisällä olevat irtonaiset lamput vietiin navetan vintille. Tulisijan halkeama korjataan. Sisäkattoa purettiin tarpeelliselta osin ja rakennettiin uudelleen. Sokkelin halkeama korjattiin.

 

 

 

Aitta pestiin ja katosta puhdistettiin ruosteet, katto pohjamaalattiin Rostexilla kokonaan ja maalattiin panssarimaalilla. Otsalaudat, pielilaudat ja nurkkalaudat maalattiin valkoisella pellavaöljymaalilla. Ovi maalattiin ruskealla pellavaöljymaalilla ja metalliosat mustalla panssarimaalilla. Seinät pestiin ja maalattiin Punamultamaalilla. Katon ruodelaudat maalattiin Punamultamaalilla.Saunarakennus sekä wc purettiin ja vietiin pois.


Päärakennuksen ullakko siivottiin ja varaaja poistettiin, lehdet ym. palava roska poistettiin ja ikkunat sekä muu säästettävä tavara siirrettiin. Yläkerran kostuneet pinkopahvit poistettiin.

Navetassa karjakeittiön katto purettiin.Kohteessa käyttämämme maalit:
- Ulkoseinät: 
Hangon Värin punamultamaali, väri: Falunpunainen
- Ikkunat ja -pokat, nurkkalaudat, ovenpielet ja otsalaudat:
Ottosson pellavaöljymaali, väri: Titan Zink valkoinen
- Ulko-ovet:
Kymin palokärki pellavaöljymaali, väri: ruskea nro 31
Kohteesta vietiin kierrätykseen 2,3 tonnia rakennusjätettä!

Jokainen kohde, iso tai pieni, on meille yhtä tärkeä ja mielenkiintoinen.
Ota yhteyttä myynti@akumppanit.fi ja pyydä tarjous.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, haluan antaa kommentin.