Kesän 2023 arjen ahertajat

Kylmistä öistä on vielä matkaa varsinaiseen meteorologisesti määriteltyyn termiseen syksyyn. Terminen syksy tarkoittaa ajanjaksoa, jolloin vuorokauden keskilämpötila on nollan ja +10 asteen välissä.

Me nautimme vielä hetken kesäisistä hetkistä ja menneen kesän arjen ahertajista.

Kesätyöntekijät


Eetu (15): Aloitin A-Kumppaneilla viime vuoden kesän alussa. Pääsin A-Kumppaneille koska äitini on Marin kaveri.
Minä siivoan, kannan tavaroita ja autan muita. Työskentely on sujunut erittäin hyvin, vaikka olin puoli kesää poissa töistä. Kesätöissä on ollut kivaa.
En ole vielä varma mitä haluan tehdä tulevaisuudessa.Onni (16): Opiskelen Hiekkaharjun Variassa putkialaa. Tykkään vapaa-ajalla käydä salilla, eniten tykkään penkata salilla.
Aloitin kesätyöt kesällä 2021, kun äitini kaveri kysyi, että olenko halukas tulemaan kesätöihin. Teen purkuhommia, tavaroiden kantoa, siivoamista, sekä kaikkea muuta apulaishommaa mitä käsketään. Työskentely on sujunut oikein hyvin, olen viihtynyt oikein hyvin täällä ollessa. On ollut hyvät 2 kk. töissä 👍
Haluan valmistua putkimieheksi ja sen jälkeen ehkä ammattikorkeakouluun opiskelemaan LVI-suunnittelijaksi.


Saku (17): Opiskelen tällä hetkellä Tikkurilan lukiossa ja käyn vapaa-ajalla salilla.
Olin ensimmäistä kertaa A-Kumppaneilla töissä keväällä 2022. Sain paikan kaverini kautta. Teen A-Kumppaneilla usein erilaisia purkutöitä, mutta joskus pääsen saneeraustöihinkin.
Työskentely on sujunut hyvin ja olen kehittynyt paljon.
Tulevaisuudesta en ole vielä varma, mutta ajatukseni on tulla yrittäjäksi.


Riku (18): Moi, opiskelen Rakennusalan perustutkintoa Keuda Mäntsälässä. Vapaa-ajalla olen eniten kavereiden kanssa, tai sitten yleensä pelaan kotona jos kotona ei satu olemaan mitään rakennusprojektia.
A-Kumppaneille päädyin siten että puhelinnumero lyötiin käteen ja sanottiin että soita. Minä soitin ja sovin tapaamisen. Teen A-Kumppaneilla rakennusalan töitä saneerausalalla laidasta laitaan.
Olen tykännyt olla töissä A-Kumppaneilla, koska on hyvä työhenki ja ei työkään ole ollut pahimmasta päästä. Ei ole ollut paljoa hankaluuksia, ja niitä hankaluuksia mitä on tullut, niin olen oppinut niistä.
Tulevaisuus on täysin avoin, mutta voisin nähdä itseni alalla vielä monta vuotta.

P.S. minulla on Volvossa iso suppari 😁Oscar

Oscar (45): Olen entinen psykologi ja entinen musiikkitoimittaja, ja aktiivinen musiikkiteollisuudessa vuodesta 1998. 4 vuotta intohimoisena voimannostajana ja ylpeänä isänä. Varsinaisesti opiskelen Varia Vantaan ammattiosastolla Rakennusalan perustutkintoa, talonrakennuksen osaamisalaa.

Etsin harjoituspaikkoja, joten entinen opettajani suositteli A-Kumppaneita lämpimästi. Soitin A-Kumppaneille, sovittiin haastattelu ja aloitin työharjoitteluni viikkoa myöhemmin. Aloitin ammatinharjoittelun maaliskuussa 3 kuukauden ajan. Yritys tarjosi minulle oppisopimusta vuoden loppuun asti, joka sai minut tuntemaan itseni varmemmaksi tällä alalla, koska minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta. Olen täysin tyytyväinen kaikkeen rakennusalalla opiskelemaani ja maalaustaitojeni kehittäminen on ollut palkitsevaa.

Teen kaikenlaista sisustusremonttiin liittyvää, olen lähes itse rakentanut pienen varaston, laittanut kaikki seinät ja katon ja sitten maalannut. Se oli eräänlainen haaste, joka antoi minulle paljon sisäistä tyydytystä. Opin kokoamaan ovia ja korjaamaan rikkoutuneita seiniä. Harjoittelin lisää laminaattilattioiden asennusta. Olen oppinut monia erilaisia asioita, mutta tärkein asia, jonka olen oppinut, on ajatella, kuinka korjata tai korjata jotain, se voi olla rakennustyöläisen logiikka ja psykologia. Mutta periaatteessa autan työtovereitani ja opin heiltä, sitten yritän yksin heidän asianmukaisesti neuvottua.

Työ on ollut mielenkiintoista, kuten aiemmin sanoin, tämä on minulle täysin uusi maailma ja pidän haasteista. Olen saanut erittäin hyvää palautetta työkavereiltani ja esimiehiltäni, mikä on helpottavaa, koska minulla ei ole aikaisempaa kokemusta tältä alalta. On ollut todella hyvä tehdä jokaisessa projektissa erilaisia asioita, mikä tekee työntekijöistä dynaamisempia ja monipuolisempia ammatillisella tasolla. Nautin siitä.

Haluaisin jatkaa työskentelyä yrityksessä, kunnes valmistun opinnoistani, saadakseni tarpeeksi kokemusta ja oppia lisää. Valmistumiseni jälkeen minun on katsottava, mille alalle voisin erikoistua, mutta sitä varten minun on tehtävä paljon töitä.

Haluaisin sanoa, etten koskaan uskonut, että minulla olisi yksi kaikkien aikojen parhaista työympäristöistä. Tämä tekee työstä nautinnollisempaa, vaikka se voi olla haastavaa ja stressaavaa. Päivän päätteeksi lähden kotiin suurella henkilökohtaisella tyytyväisyydellä, että kaikki meni hyvin, kaikki oli korjattu ja kaikki oli uusittu tai maalattu niin hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, haluan antaa kommentin.